Image 1 Image 2 Image 3

JYSK is csatlakozott az Apponyihoz

Új prominens szereplővel, a JYSK Hungary-vel bővült az Apponyi Franciska Program! A JYSK Magyarország kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, különösen a hátrányos helyzetű fiatalok támogatását. Ennek részeként csatlakozott az Apponyi Franciska Jövőműhely Programhoz.

Az erről szóló megállapodást Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, Jaroslaw Sobczyk, a JYSK ecseri logisztikai központjának vezetője és Dóczi-Nagy Szilvia, a JYSK Magyarországért, Ausztriáért és Görögországért felelős pénzügyi vezetője írta alá 2024. október 16-án, Ecseren.

A JYSK egy skandináv gyökerű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc, amelynek termékei megkönnyítik bármely szoba vagy kert berendezését. A JYSK több mint 3300 áruháza és webshopja 48 országban nagyszerű ajánlatokkal és hozzáértő kiszolgálással várja vásárlóit bármely felületen. Az alapító Lars Larsen első boltját Dániában 1979-ben nyitotta meg. A JYSK ma már 31 ezer munkatárssal rendelkezik. A JYSK Csoport forgalma a 2022/23-as gazdasági évben 5,2 milliárd euró volt. A JYSK-nek jelenleg Magyarországon több mint 1000 munkavállalója van és 99 üzlettel rendelkezik. A JYSK Magyarországon az előző gazdasági évben 97 milliárd forint árbevételt ért el.

„Azért hoztuk létre a programot, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok számára biztonságos munkaerőpiaci alapokat és új karrierlehetőségeket teremtsen. Ennek érdekében találkozási pontot szeretnénk biztosítani a gyermekvédelmi rendszer és a gazdasági társaságok között” – mondta el Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

A JYSK ecseri logisztikai központja Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb raktárbázisa, amely kiemelkedő szerepet játszik a vállalat közép-kelet-európai működésében. Magyarország mellett a horvát, szlovák, szlovén, szerb és bosnyák piacok számára is biztosít termékeket, ezen kívül a hat ország online rendeléseinek kiszolgálásában is kulcsfontosságú.

„Az ecseri logisztikai központunk nem csupán a JYSK magyarországi és régiós logisztikai bázisa, hanem egy olyan hely is, ahol a jövő generációját segítjük a szakmai fejlődésükben. Kiemelt célunk, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban felnőtt fiatalok számára valós karrierlehetőségeket nyújtsunk, és támogassuk őket abban, hogy a munkaerőpiacra való belépésük ne csak egy munkalehetőség legyen, hanem hosszú távú sikeres karrier kezdete” – emelte ki Jaroslaw Sobczyk, a JYSK ecseri logisztikai központjának vezetője.

A központ új munkahelyeket teremtett, és most további pozíciókat nyit meg az Apponyi Franciska Jövőműhely Program fiataljai számára. Az idei évben két junior raktáros pozíciót hirdetnek meg, amire a programban résztvevők jelentkezését várják. Az újonnan felvett munkavállalóik számára folyamatos mentorálást, tréningeket és intervíziós lehetőségeket biztosítanak, amelyek elősegítik szakmai és személyes fejlődésüket, miközben a vállalat közösségének teljes értékű tagjaivá is válnak.

„Az Apponyi Franciska Jövőműhely Program illeszkedik vállalatunk társadalmi felelősségvállalási törekvéseihez. Azáltal, hogy mentorálással, képzésekkel és valós munkatapasztalatokkal látjuk el ezeket a fiatalokat, nemcsak az ő jövőjüket építjük, hanem a JYSK jövőjét is. Hiszünk abban, hogy ezek a fiatalok új perspektívákat hozhatnak a vállalatunkba, és értékes tagjaivá válhatnak a csapatunknak” – tette hozzá Jaroslaw Sobczyk.

A sajtótájékoztató után a Program résztvevői különleges élményben részesültek: ellátogattak a JYSK raktárába, ahol testközelből ismerhették meg a modern logisztikai folyamatokat. A hatalmas belső terek, a száguldó targoncák, valamint a legújabb technológiát képviselő automatizált és robotrendszerek lenyűgöző látványt nyújtottak.

A gyárlátogatás után egy kerekasztal-beszélgetésre is sor került, amelyen a JYSK és az Apponyi Franciska Program munkatársai mellett két olyan fiatal is részt vett, akik jelenleg állami gondoskodásban élnek és a JYSK-nél dolgoznak. Az esemény inspiráló és motiváló élményt nyújtott minden résztvevő számára.

Csatlakozz a Programhoz, és nyiss kaput a jövőd felé – válj a JYSK csapatának értékes tagjává, és építs karriert egy lendületes környezetben! Várjuk jelentkezésedet!