Image 1 Image 2 Image 3

OTP Bank nyílt nap

OTP Bank Esemény

Új hónap, új esemény: nagy sikerrel lezajlott az OTP Bank budapesti székházában az Apponyi Franciska Program keretében a Belügyminisztérium és az OTP Bank által szervezett nyílt nap. Az esemény kiváló hangulatban telt, minden résztvevő nagyon pozitív tapasztalatokról számolt be.

A rendezvény első felében egy nagyon jó kerekasztal-beszélgetést hallgathattunk végig, melyen az OTP munkatársai, a mentorok, valamint az Apponyi Programon keresztül bekerülő, az OTP-nél dolgozó három fiatal mentorált osztotta meg tapasztalatait az elmúlt három hónapról. A nyílt nap második részében – kis csoportokban – kötetlen beszélgetésre került sor az aktuális munkalehetőségekről. A rendezvény zárásaként Becsei András vezérigazgató-helyettes úr is köszöntötte a megjelenteket, illetve fejezte ki köszönetét a Programban résztvevőknek.

Az OTP Bank és az Apponyi Franciska Programot koordináló Belügyminisztérium Gondoskodáspolitikáiért Felelős Államtitkársága közelmúltbéli együttműködésének köszönhetően, már négy gyermekvédelmi szakellátásban élő fiatal kapcsolódott be Magyarország legnagyobb pénzintézetének működtetésébe. Öröm volt hallgatni a pozitív beszámolóikat: egyikük élete meghatározó fordulópontjának nevezte, hogy a Program adta lehetőséggel élve bekapcsolódott egy elismert munkaszervezetbe, mely által célt és perspektívát kapott.

Az Apponyi Franciska Programért dolgozók munkájának gyümölcse az az elismerés, hogy mind a fogadó intézmény, mind a küldő intézmények részéről rendkívüli lelkesedés övezte a találkozót. Ez a Program egy híd, melynek elsődleges célja, hogy a gyermekvédelmi szakellátásban élő fiatal felnőttek életük kezdetén, komoly munkahelyeken, elismert munkakörökben meghatározó szerepet tölthessenek be. A Program inspirációt és motivációt nyújt a résztvevők számára azzal, hogy a „híd” valóban működik, és pozitívan alakítja az emberi életutakat. Izgatottan várjuk a folytatást.

Minden résztvevőnek és frissen kapcsolódóknak sok sikert kívánunk!